Kun Hellevi etelänmatkan voitti

Tarina perustuu lehti artikkeliin 60-luvun lopulta:

Tarina alkaa sillä miten toimittaja kertoo lähestyvänsä pientä evakkomaatilaa Kemiön saaren Angelniemellä. Rintamamies talossa heitä odottaa Hellevi (tätini, silloin parikymppinen) ja talon emäntä, leski Rauha (minun mummoni).

Hellevi on ihan ymmällään lehden toimittajan saapuessa valokuvaajan kanssa paikalle, mistä oikein on kysymys. Ja artikkelin mukaan toimittajatkin miettivät ovatko tulleet oikeaan paikkaan. Hellevi on nimittäin voittanut AVUn suuren Onnenvuosi kilpailun, ison kasan rahaa ja ulkomaan matkan perheelleen. Lehtijutun mukaan vaatimattomalta Helleviltä kysytään, että mihin hän aikoisi voittorahat käyttää. Hellevi meinaa, että jos uudet hiihtohousut saisi ostettua ja pääsisi katsomaan Salpausselän kisoja. Hän ei edelleenkää

n ymmärrä mistä onnenvuosi potissa oikein on kysymys. Ja epäilee, että kyseessä on joku erehdys.

Sillä vasta selvittelyn jälkeen selviää, että Hellevin oli ilmoittanut Onnenvuosikilpailuun hänen serkkupoikansa Martti. Ei siis ihme, että voitto tuli täytenä yllätyksenä. Hiihtohousujen sijaan Hellevi sai voittopotillaan ostettua vaatimattomaan tupaan jääkaapit ja sähköhellat.

Ja se matka, Kanarian saarille, koko perheelle. Matkassa olivat Hellevin lisäksi ainakin nuorena miehenä menehtynyt Osmo-veljensä, ja ehkä Maija-sisko. Rauha-äiti, ei matkaan lähtenyt, vaan hänen paikalleen meni serkkupoika Martti. Ei kukaan heidän elämänpiiristään päässyt tuohon aikaan Kanarian-saari lomalle. Sellaista ei osattu edes kuvitella. Tarina kuin jossain epätodellisessa sadussa. Ja APU-raportoi. Taisi olla kuvia hiekkarantakävelystäkin.

Tällainen Etelän-matka tarina.


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Pysy kanavalla...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Grey Instagram Icon

OSOITE

 

Ruukintie 15

07970 Ruotsinpyhtää 

Loviisa- Finland

Huom. Teatterin lippukassa avoinna aina tuntia ennen esitystä. Lippukassalla käteinen, korttimaksu, Edenred, epassi ja Smartum kulttuurisetelit. 

OTA YHTEYTTÄ

 

kesateatteri@stromforsinruukki.fi

Puh. 050 301 2563

 

ESITYSKAUSI

 

Kesä-Heinäkuu

LIITY POSTITUSLISTALLE 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Copyright Naurutakuu - 2016