Kun Hellevi etelänmatkan voitti

January 18, 2017

 

Tarina perustuu lehti artikkeliin 60-luvun lopulta: 

 

Tarina alkaa sillä miten toimittaja kertoo lähestyvänsä pientä evakkomaatilaa Kemiön saaren Angelniemellä. Rintamamies talossa heitä odottaa Hellevi (tätini, silloin parikymppinen) ja talon emäntä, leski Rauha (minun mummoni). 

 

Hellevi on ihan ymmällään lehden toimittajan saapuessa valokuvaajan kanssa paikalle, mistä oikein on kysymys. Ja artikkelin mukaan toimittajatkin miettivät ovatko tulleet oikeaan paikkaan.  Hellevi on nimittäin voittanut AVUn suuren Onnenvuosi kilpailun,  ison kasan rahaa ja ulkomaan matkan perheelleen. Lehtijutun mukaan vaatimattomalta Helleviltä kysytään, että mihin hän aikoisi voittorahat käyttää. Hellevi meinaa, että jos uudet hiihtohousut saisi ostettua ja pääsisi katsomaan Salpausselän kisoja. Hän ei edelleenkää

 

n ymmärrä mistä onnenvuosi potissa oikein on kysymys. Ja epäilee, että kyseessä on joku erehdys.

 

Sillä vasta selvittelyn jälkeen selviää, että Hellevin oli ilmoittanut Onnenvuosikilpailuun hänen serkkupoikansa Martti. Ei siis ihme, että voitto tuli täytenä yllätyksenä. Hiihtohousujen sijaan Hellevi sai voittopotillaan ostettua vaatimattomaan tupaan jääkaapit ja sähköhellat. 

 

Ja se matka, Kanarian saarille, koko perheelle. Matkassa olivat Hellevin lisäksi ainakin nuorena miehenä menehtynyt  Osmo-veljensä, ja ehkä Maija-sisko. Rauha-äiti, ei matkaan lähtenyt, vaan hänen paikalleen meni serkkupoika Martti. Ei kukaan heidän elämänpiiristään päässyt tuohon aikaan Kanarian-saari lomalle. Sellaista ei osattu edes kuvitella. Tarina kuin jossain epätodellisessa sadussa. Ja APU-raportoi. Taisi olla kuvia hiekkarantakävelystäkin.

 

Tällainen Etelän-matka tarina.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Grey Instagram Icon

OSOITE

 

Ruukintie 15

07970 Ruotsinpyhtää 

Loviisa- Finland

Huom. Teatterin lippukassa avoinna aina tuntia ennen esitystä. Lippukassalla käteinen, korttimaksu, Edenred, epassi ja Smartum kulttuurisetelit. 

OTA YHTEYTTÄ

 

kesateatteri@stromforsinruukki.fi

Puh. 050 301 2563

 

ESITYSKAUSI

 

Kesä-Heinäkuu

LIITY POSTITUSLISTALLE 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Copyright Naurutakuu - 2016