Välitankkaus muovikassista

December 30, 2016

 

Kuulin tämän tarinan jo edesmenneeltä matkailualan yliopettaja Esalta, joka sattui aloittelemaan uraansa alalla Keihäsen stuerttina joskus -70 luvulla. Oltiin matkalla Suomesta kohti etelän iloja Mallorcalle. Yleensä lento Keihäsmatkojen omilla koneilla Härmän Jätkällä tai Härmän Mimmillä oli kohteeseen suora, mutta tarinan mukaan siihen tuli yllättävä välilasku. Elettiin aikaa kun Keihäsmatkojen talous oli tiukalla, ja ilmeisesti maksuvaikeuksien vuoksi lentopetroolia ei myyty kotimaan kentällä laskulla. Kekseliäällä Keihäsellä oli ratkaisu tähän. Alkumatka Helsinki-Vantaalta kohti etelän iloja myytiin Kihniön kipakkaa nostattamaan matkatunnelmaan. Siihen aikaan kauppa luonnollisesti kävi käteisellä, joten raha tuli suoraan näppiin. Välilasku suunnattiin halvan lentopetroolin perässä tankille olisiko ollut Unkari tai Puola. Siellä luonnollisesti tiedettiin Spear Air:in vaikeuksista, joten Kalevin reippaana miehenä kaappasi viinanmyyntikassan muovikassiin, ja kipaisi terminaaliin maksamaan polttoaineen. Kun maksu oli suoritettu ruttuisilla seteleillä, tankkiauto kurvasi koneen vierelle ja lisää menovettä saatiin koneeseen.  Näin matka jatkui kohti etelän iloja. 

 

"Astutte koneeseen, otatte pienet, ja olette perillä"

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Grey Instagram Icon

OSOITE

 

Ruukintie 15

07970 Ruotsinpyhtää 

Loviisa- Finland

Huom. Teatterin lippukassa avoinna aina tuntia ennen esitystä. Lippukassalla käteinen, korttimaksu, Edenred, epassi ja Smartum kulttuurisetelit. 

OTA YHTEYTTÄ

 

kesateatteri@stromforsinruukki.fi

Puh. 050 301 2563

 

ESITYSKAUSI

 

Kesä-Heinäkuu

LIITY POSTITUSLISTALLE 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Copyright Naurutakuu - 2016