top of page

Ruukkialueesta

TIETOA

Strömforsin ruukki

Historiallinen miljöö

Strömforsin ruukkialue tarjoaa mahdollisuuden leppoisaan lomailuun historiallisesti merkittävässä miljöössä. Elämä vuosisataisessa ympäristössä jatkuu vanhoja perinteitä kunnioittaen. Ruukissa jatketaan vanhaa käsityöläisperinnettä, mikä luo leimansa koko alueen tunnelmaan. Ruukissa toimii kesällä pajamuseoiden ja käsityöläispuotien lisäksi ravintoloita ja kahvioita.

Pohjoismaiden ainoa vesivoimalla pyörivä vuonna 2018 entisöity vesivasara takoo seppiemme taidoikkaissa käsissä sesonkina näytösluonteisesti. 

Majoittua voi ympäri vuoden esimerkiksi seuraavissa historiallisissa vaihtoehdoissa Armonlinnassa, Krouvinmäen savitalossa tai kolmen kyttyrän talossa. Kumppanimme herkuttelussa on Ravintola Ruukinmylly. 

 

Strömfors on myös tapahtumien keskus keväästä jouluun. Tunnetuimpia seudun tapahtumia ovat Ruukki Picnic, Bluegrass, Kymijokipäivät, Ruukin Kekri, Loviisan Joulu sekä Loviisan Wanhat talot tapahtumaviikonloppu.

Alueen muut palvelu www.visitstromfors.com

Strömforsin ruukki sijaitsee Ruotsinpyhtään kirkonkylässä noin 18 km Loviisan keskustasta. Matkaa Helsingistä on noin tunti. Sujuvasti voit hurauttaa myös Kotkan ja Kouvolan suunnasta nauttimaan ruukkitunnelmista.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page